בעיה בלסת

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

21/10/2012 | 02:18 | מאת: חן

בת 17. לא יודעת אם זה קשור לחניכיים, אבל באתי לבקש את עזרתכם וייעוצכם בעניין הזה, כי זה מאוד מוזר בעיניי. זה אכן קשור לחלל הפה, זאת הלסת שלי. לפני שנה עשיתי איזו תנועה עם הפה, היא הייתה חדה מאוד. מאותו יום, תמיד כשפערתי את הפה, היה נשמע קליק, רעש כזה. בהתחלה לא יכולתי לפעור את הפה יותר מידי כי זה כאב, אבל אחרי הרבה זמן, זה כבר לא כואב. אני פותחת את הפה ונשמע עדיין הקליק המוזר הזה של הלסת. כבר לא כואב, אבל עדיין מציק.. אני פותחת את הפה ויש רעש של עצם או לא יודעת מה זה.. איך אני מסדרת את זה? יכול להיות שהלסת התעקמה או משהו? תודה ד"ר

חן שלום תודה על שאלתך התופעה שאת מתארת של קליקים בפתיחה חזקה של הפה היא תופעה נפוצה ומוכרת ומקורה באנטומיה של מפרק הלסת. במקרה של הופעת קליק זוהי תוצאה של "קפיצת" הדיסק הסחוסי שבין עצמות המפרק. כל עוד אין תופעות של כאב, נעילת פה פתוח או רעשים דמויי "גירוד" מהמפרק זהו מצב שאינו מצריך התערבות מיוחדת. במידה ומופיעה אחת התופעות או פגיעה תפקודית כלשהי אני ממליץ לך לפנות לייעוץ אצל רופאי שיניים אשר עוסקים בתחום הספציפי של מפרק הלסת. איחולי בריאות ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים