האם מחלת חניכיים היא גנטית?

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

18/03/2012 | 09:30 | מאת: מנשה

לאבא שלי יש מחלת חניכיים וגם לי. האם זה אומר שיש סבירות גבוהה שגם לבת שלי יהיה? ואם כן מה עושים כדי למנוע את זה?

תודה רבה על פנייתך. מחלת החניכיים הינה מחלה זיהומית דלקתית הנגרמת ע"י חיידקים. אולם, קיימים גורמים הנמצאים ברקע שעלולים להחריף את המחלה: גנטיקה, עישון, סוכרת וכו'. ידוע שבקרב משפחות שסובלות ממחלת חניכיים ניתן למצוא מס' בני משפחה שסובלים מהמחלה. על כן, חשוב לשלוח את הילדים לבדיקת חניכיים מוקדמת ולעקוב.

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים