נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

12/09/2012 | 17:53 | מאת: מרים

יש לי נסיגת חניכיים חריפה בעיקר בשיניים התחתונות הרופא שלי אמר שאם אני לא אפסיק עם סוכר בעוד מס' שנים השיניים התחתונות שלי יפלו. הפסקתי עם סוכר אבל אני רוצה לדעת אם ברגע שיש נסיגת חניכיים חריפה המצב יכול להשתפר או שמכאן זה רק יכול להתדרדר וכרגע אני רק עוצרת את ההתדרדרות?

מרים שלום נסיגת חניכיים אינה מושפעת מצריכת הסוכר שלך אלא מהרגלי ההיגיינה האורלית שלך. נסיגת חניכיים עלולה להופיע בעקבות צחצוח אגרסיבי או טראומה, ברוב המקרים נסיגת חניכיים הינה תוצאה של מחלת חניכיים וספיגת העצם סביב שורש השן. צריכת סוכר עלולה להשפיע במקרים של נסיגת חניכיים על התפתחות עששת בשורשים החשופים. עליך לפנות לרופא מומחה ברפואת חניכיים (פריודונט) לאבחון מצב החניכיים שלך וקבלת הטיפול המתאים למצבך. שנה טובה והרבה בריאות דר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים