משחת שיניים לבעיות חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

27/08/2012 | 22:46 | מאת: sara

היי, אני מחפשת משחת שיניים טובה לבעיות חניכיים. יש לי דימום לפעמים, ובמיוחד לאחר ציחצוח. אני קצת מבולבלת בגלל המגוון הרחב... האם יש משחה שיכולה לעזור לטפל\ למנוע... אני מטפלת פעמיים בשנה אצל שיננית ומקפידה... אבל כנראה זה לא מספיק :) תודה

שרה שלום אני מבין את תחושת הבלבול שלך לנוכח מגוון המשחות הרבות הנמצאות בשוק. לכל משחה הרכב שונה עם תכונות שונות, חלק מהן בעלות פעילות אנטי-בקריאלית אחרות מורידות את סימני הדלקת, מורידות רגישות בעקבות נסיגת חניכיים ורובן הגדול מכילות פלואוריד ופעילות כנגד עששת. האמת היא שלצורך הפסקת הדימום והדלקת בחניכיים הדבר החשוב ביותר הוא צחצוח יסודי דווקא באותם אתרים מדממים ומודלקים ולא סוג המשחה אשר יכולה לסייע אל אל אינה מהווה תחליף לצחצוח וסילוק החיידקים באופן מכאני. אני ממליץ לך לקבל הדרכה בצחצוח מהשיננית ובמידה והבעיה לא נפתרת פני לבדיקה אצל מומחה חניכיים. בברכה דר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים