השתלת שניים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

20/08/2012 | 14:20 | מאת: יוסי

עברתי לפני כמה ימים השתלת שניים,יש לציין שלרופא מוניטין וניסיון רב.הטיפול התבצע בשניים המרכזיות תחתונות (בשתי השניים).הרופא היה צריך לקדוח 16 מ"מ בתוך עצם הלסת מרוב שלא היה עצם,מאז (עברו 4 ימים) יש לי תחושה מוזרה בסנטר,ושאני מחייך אני מרגיש כאילו אני מתאמץ,השפה התחתונה שלי רועדת שאני מחייך.האם זה נומרלי וצפוי לאחר כמה ימי החלמה או שיש ממה לדאוג?תודה

יוסי שלום ניכר כי אתה סובל מתופעות המלוות במקרים רבים את ההחלמה לאחר פרוצדורה כירורגית פולשנית כקידוח בעצם הלסת להחדרת שתלים. במהלך הימים הראשונים לאחר ההשתלה יתכנו תופעות של נפיחות ושטפי דם המלווים בשינויים בתחושה באיזור. בכדי לוודא כי התחושות שאתה מתאר הן בגדר הנורמה ולא מדובר במשהו חמור יותר פנה אל הרופא שטיפל בך שיבדוק מה מצבך. אני בטוח שלאחר הבדיקה שניכם תהיו רגועים יותר. בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים