ניתוח פלסטי לחניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

06/08/2012 | 14:36 | מאת: לי

שלום רב, לאחר 17 שנים עם כתר מתכתי (אני בת 40), החלטתי שדיי הגיע הזמן להחליף את הכתרים. ברצוני להחליף לכתרי זרקוניה. בגשר הנוכחי היום יש לי נסיגה בשן הקדמית , נסיגה שחלה כבר בסמוך לשנה הראשונה שהרכיבו לי את הגשר הראשון. הרופא המליץ לעשות ניתוח פלסטי לחניכיים להורדת החניכיים בגבול האינסיזלי לשיניים 11,21 ואז לעשות את 8 הכתרים מזרקוניה. האם זהו פתרון מקובל לבעיית נסיגה שכזו? מה הסיכונים של ניתוח שכזה? תודה על המענה.

לי שלום תוכנית הטיפול שאת מתארת הינה אפשרית. ניתן לבצע השתלת חניכיים ולכסות נסיגת חניכיים סביב שיניים, אך יש לכך קריטריונים מאוד מוגדרים אשר יש לעמוד בהם. עליך לפנות לייעוץ אצל רופא חניכיים כדי שיגיד לך האם את מתאימה לפרוצדורה הזו ומה ביכולתו להשיג ע"י הפרוצדורה. יש לזכור כי על פי הספרות המדעית דווח כי ב 30% מהמקרים חלה נסיגת חניכיים סביב כתרים תוך שנה מהדבקתם ולאחר 10 שנים תופיע נסיגה ב 70% מהמקרים. בברכה ד"ר ערן גבאי

09/08/2012 | 07:38 | מאת: לי

תודה רבה על המענה. חייבת להודות שלאור אחוזי הרגרסיה של החניכיים לאחר שנה ועשר שנים מניתוח פלסטי לחנכיים, לא ממש נראה לי שזהו פתרון הולם את מצבי. האם ניתן להיפגש עמך לצורך הערכת מצב?

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים