ריפוי מכתשית יבשה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

09/07/2016 | 23:08 | מאת: הדר

לפני שבועיים וחצי עברתי עקירה כירורגית לשן בינה כלואה תחתונה. חזרתי לרופא לאחר יומיים והוא איבחן מכתשית יבשה וטיפל עם חומר בצבע חום עם סיבים. ארבע ימים לאחר מכן הכאבים לא פסקו. הרופא הוציא את החומר ששם והחליפו בחומר חדש ולאחר מכן גירד מעט את האזור על מנת שידמם ויווצר קריש דם. כיום (כ12 ימים מאז הטיפול) אני לא חשה בכאבים אז לא נראה כי המקום מחלים וישנו חור. כמה זמן לוקח למכתשית יבשה להחלים או לפחות שיראה שינוי?

שלום, הטיפול שניתן לך, לפי התיאור, היה נכון ובהתאם למקובל. סגירת ה"חור" בחניכיים יכול לקחת מספר שבועות עד מספר חודשים. בד"כ החניכיים נסגרות אחרי כ-2-3 שבועות, אולם בניית העצם באזור העקירה יכולה לקחת עד חצי שנה.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה