לפני שתל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

03/05/2016 | 18:34 | מאת: ורד

רציתי לשאול באיזה מקרים אחרי עקירה בשן עליונה טוחנת אחורית ביותר לא בינה צריך עקב זיהום גדול/סדק צריכים בנוסף לשתל גם השתלת עצם ו/או הרמת סינוס באיזה שלב או כמה זמן אחרי העקירה ולפני שתל יודעים בוודאות ומהי בעצם הרמת סינוס ןמה ההבדל בין ההרמות כי שמעתי שיש 2 סוגים , ומי שלא סבל אף פעם מסינוסיטיס גם יש אפשרות שיצטרך את זה או שהסיכויים גדולים יותר למי שסבל בעבר מזה.

שלום, יש צורך בהוספת עצם כאשר העצם חסרה לצורך החדרת שתל. בלסת עליונה, לאחר עקירת שן שהיתה מזוהמת, נפוץ שחסרה עצם בצד החיצוני של הלסת. השתלת שתל בעמדה פנימית יותר עלולה לגרום לכך שאוכל יתקע בחלק החיצוני של הכתר, ולכן מוסיפים עצם בחלק החיצוני של הלסת. יש צורך בהרמת סינוס כאשר גובה העצם במקום אינה מאפשרת החדרת שתל באורך מספיק. ההחלטה האם לבצע הרמת סינוס סגורה (הוספת עצם דרך קדח השתל), או האם יש צורך בהרמת סינוס פתוחה (שהיא ניתוח נפרד, המבוצע מהצד של הלסת) תלויה בגובה העצם הקיימת. לעובדה שלא סבלת מסינוסיטיס אין כל קשר לכמות העצם הקיימת.

04/05/2016 | 12:57 | מאת: ורד

ומתי יודעים האם צריך השתלת עצם/הרמת סינוס כן או לא ואיזה סוג כלומר מתי יש תמונה מלאה של המקום עושים איזה בדיקות לפני ההשתלה כדי לדעת או רק במעמד התקנת השתל יודעים?

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה