כאבים בלעיסה אחרי סתימה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

26/11/2017 | 21:20 | מאת: מ.יעקובי

מקרה מתסכל שהיה לי , הלכתי לרופא שיניים לבדיקה שגרתית , ללא כאבים או משהו חריג , חוץ מזה שבין השיניים הטוחנות היה נכנס לי שאריות מזון ברווחים שגרמו לדלקת בחניכיים שלאחר טיפול של מס ימים עברה וחזרה שוב , סיפרתי זאת לרופא שטען שיש חור שצריך לסתום . עשה לי קומפוזיט ואמר לי שהסתימה הייתה עמוקה לכן המחיר היה גבוה , בכל מקרה זה לא הבעיה . הבעיה היא אחרי שההרדמה עברה ,נוצרה אדמומיות מסביב לשן בחניכיים ופטריות ,כנ"ל באיזור היכן שבוצעה זריקת ההרדמה , הרגשה כאילו הטיפול היה אגרסיבי מדי . השתמשתי בקורוסידיל וכדורי אדוויל מספר ימים , אבל עדיין יש כאב בלעיסה ובאיזור של הזריקה בסוף השיניים הטוחנות יש מעין כאב פנימי . שמתגבר כשמזיזים את הלסת . האם יכול להיות שהטיפול האגרסיבי גרם יותר נזק מתועלת ? האם יכול בכלל להיגרם נזק הדורש טיפול לעצב מזריקת הרדמה שבוצעה באופן אגרסיבי ? מה ניתן לעשות לגבי בעיות הלעיסה ? האם זה חולף ? מה פרק זמן שיש ללכת לרופא להתייעץ לטיפול שורש אם כאבי הלעיסה לא עוברים , כי אין מצב שאני חוזר לאותו רופא שטיפל בי ,

שלום, לפני הכל, אפתח ואומר שבמקום "לכנס לסרט" שבו כמות גדולה מאד של פרטים שחלקם לא הגיוניים וחלקם לא נכונים - הדבר הנכון (בעיני) הוא פשוט לפנות לאותו רופא, לספר לו מר קרה ולשמוע את דעתו. עניינית: 1. אלחוש הוא תהליך שבמסגרתו מוזרק חומר לגוף. בהחלט יתכן שבתהליך ההזרקה חומר יכנס לשריר או לרקמה ויגרור תגובות מהסוג שאתה מתאר. זה לא קורה כל פעם, אבל בהחלט לא חריג. 2. בעת ביצוע שחזור שמים סביב השן מעטפת מיוחדת (נקראת "מטריצה" בשפת רופאי השיניים), וחוסמים את החלק התחתון שלה עם טריז מיוחד. אלה, יחד עם תהליך הליטוש שחייבים לעשות בסיום השחזור עלולים לגרור נפיחות ואדמומיות סביב השן המטופלת, ובינה לבין השיניים הסמוכות. זו תופעה שקורית בכל שחזור, אבל דרגת החומרה שלה תלויה במצב החנכיים ההתחלתי. מאחר ואמרת שנדחס לך אוכל בין השיניים באזור הזה - כנראה החניכים היו מודלקים עוד לפני הטיפול, ולכן הריפוי לוקח קצת יותר זמן. זו לא פטריה ולא זיהום ב-99.99999% מהמקרים. אבל שוב - כדי לדעת בדיוק צריך לראות אותך. 3. כפי שציינתי, התופעות האלה קורות כחלק מטיפולים יום-יום אצל כל רופאי השיניים. אני לא יכול לדעת האם הטיפול היה אגרסיבי או לא - לא הייתי שם - אבל תיאור הדברים לא נשמע כך. 4. גם לגבי כאב ורגישות לאחר הטיפול - אלה תופעות נפוצות. במקרים חריגים זו יכולה להיות בעיה בשחזור. במקרים נפוצים יותר מדובר על נקודת מגע גבוהה. בכל המקרים - כפי שצייתי קודם - כדאי לפנות לרופא שביצע את הטיפול ולשאול אותו ולבקש הסברים על מה שבוצע ולמה אתה מרגיש מה שאתה מרגיש. אם אין לך אמון באותו רופא - פנה לרופא אחר או למומחה לשיקום הפה להתייעצות. בלי לראות אותך, התשובות יכולות להיות כלליות ועקרוניות בלבד.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה