צילום ct לצורך עקירת שן בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

28/10/2017 | 20:40 | מאת: מאור

שלום ד"ר, השבוע אני אמרו לעבור ct בשל כאבי ראש ועיניים מתמשכים. בשבוע האחרון הייתי ללא קשר לתופעות הללו בבדיקת רופא שיניים ונאמר לי שעלי לעקור במיידית שן בינה מסובכת וכלואה, מה שמחייב לבקשת רופא השיניים צילום ct לעניין זה. האם זה מסוכן לעשות 2 צילומים כאלו בפרק זמן כ"כ קצר, או שניתן בצילום אחד להקיף את 2 הצרכים? תודה!

שלום אני לא מבין כלום ב-CT הקשור לעיניים ולראש. צריך להתייעץ עם הרופא/ה שלך ו/או עם מכון הצילום. ביחס לשאלת הסכנה - מאחר וכמות הקרינה אליה אתה חשוף היא סכום מצטבר של החשיפה, בלי קשר לזמן, הרי שזה לא משנה אם הצילומים יבוצעו באותו יום או בהפרש של חודשים/שנים זה מזה. מכל מקום, היום רוב המכשירים החדישים משתמשים בקרינה מינימלית. התפיסה בעת הפניה לצילומים היא פשוטה ומתבססת על שתי שאלות: האם הצילום באמת חשוב? האם יש אלטרנטיבה אחרת? אם התשובה היא "כן" על השאלה הראשונה ו"לא" על השאלה השניה - הרי שחשוב לבצע את הצילום/צילומים.

29/10/2017 | 08:55 | מאת: מאור

תודה רבה על התשובה המפורטת.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה