קרוהן ?

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

11/11/2015 | 13:34 | מאת: אמא מודאגת

שלום לרופאים, בתי, כבת 20, חיילת. עוברת בירור ב-4 חודשים אחרונים בשאלת קרוהן. תלונתה היחידה : כאבים בצד ימין בחלק התחתון (RLQ ) בצורת סוג של "פולסים", באים והולכים, יש ימים שאין ויש ימים שבאים בתדירות נמוכה ויש שגבוהה ( עד כמה שנראה מוזר כשהיא בעיקר בSTRESS- בשירותה הצבאי הקשה ) וממדי דלקת מוגברים שנעים כל הזמן בין 11-17 שאר כימיה וספירת דם תקינים. בירור : US גניקולוגי, CT בטן ואגן עם חומרי ניגוד : בלוטות לימפה מוגדלות עד 1 ס"מ במזנטריום מימין בלבד. השאר, תקין (מעיים וכו' ). קולונוסקופיה +דגימות מהאיליום הסופי - תקינים. אין לה שום תלונה אחרת קלאסית הקשורה באיזה שהוא אופן למחלת מעי דלקתית ( לא איבוד משקל ,שלשולים ,אפטות,בעיות בפי הטבעת וכד' ). כעת, לקראת וידאו קפסולה . מבקשת לדעת, עד כמה יכול קרוהן להסתמן כך? מה הסיכוי שבמשך 4 חודשים מאז החלה התופעה, ובמידה וזה קרוהן, האם לא היה אמור להיות פרוגרסיבי? האם קיים קרוהן "קטן" או קל ש"מתנהג" כך ? אני מאוד אשמח למענה כיוון שאני מאד מודאגת וכל הארה תתקבל בברכה, תודה !

קשה להתייחס לסיכוי לקיום קרוהן רק על סמך התיאור בפנייתך. לפי פנייתך מבין כי בתך עוברת בירור מקיף ויסודי. לצערי לא ניתן לתת מענה הולם לשאלתך דרך פורום זה. מציע לפנות לגסטרואנטרולוג המטפל.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן