אבחון צליאק

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

26/09/2015 | 19:32 | מאת: שרונה

שאלה בנושא אבחון צליאק: בן שנתיים ו- חודשיים, ירידה באחוזון הגדילה והמשקל (שוקל 11.5 קג) בבדיקת דם:.(celiac screen-12.4 (includes TTG + DGP TTG-0.2 IgG-719, IgM-85, IgA-41.3 לציין-לילד יש מחסור חמור במאגרי הברזל עם המוגלובין 10.4 האם עפ הבדיקות הנל יש צליאק? תודה

שלום לך ערכי הנוגדנים אינם תומכים במחלת צליאק. בכל זאת רמת ה - IGA נמוכה ובנוכחות רמה נמוכה כזו יתכן שרמת הנוגדנים לא תתייצג. אם קיים חשד לצליאק לפי סימפטומים ולפי האנמיה, אפשר להמשיך ולבדוק מרכיב גנטי - בבדיקת דם, ולשקול ביופסיה מהמעי הדק באמצעות אנדוסקופיה. התייעצי עם גסטרואנטרולוג - ילדים. חג שמח

מנהלי פורום צליאק וקרוהן