אבחון צליאק

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

23/02/2015 | 22:44 | מאת: רויטל

שלום, בני בן 11 ולאחרונה חלה האטה משמעותית בקצב הגדילה שלו והוא שבר את עקומת הגדילה. הילד לא סובל מאף סימפטום של כאבי בטן או הקאות, אך נשלח על ידי רופא של מעקב גדילה לגסטרולוג על מנת לשלול צליאק וקרוהן. בבדיקת דם לצליאק (כך נקראית) התוצאה תקינה ובגדר הנורמה. האם זה מספיק בשביל לשלול צליאק או שחייבים לבצע בדיקת גסטרוסקופיה?

לא שולל באופן מוחלט. ניתן לבצע בדיקה גנטית ( HLA ). במידה ושלילית - שוללת צליאק במידה וחיובית - לא מחייב כי יש צליאק התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום צליאק וקרוהן