בדיקת CELIAC SCREEN של קופ"ח כללית

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

10/07/2013 | 10:41 | מאת: זיו

45440540כחולה צליאק תקופה ארוכה, נשלחתי לביצוע בדיקת דם בשם CELIAC SCREEN דרך קופ"ח כללית. וזאת לצורך ניטור שמירה על דיאטה ללא גלוטן. תוצאות הבדיקה התקבל הערך 5 (טווח הנורמה היא 0-40), לא ברור האם המשמעות היא שהדיאטה מצליחה, וזאת משום שבדרך הכלל הבדיקה נעשית לצורך אבחון צליאק למי שלא נמצא בדיאטה נטולת גלוטן... האם טווח הנורמה עבורי הוא שונה? בתודה

זה אומר שאתה שומר על דיאטה ערכי הנורמא דומים

25/08/2013 | 20:14 | מאת: שיר

שלום, אני גם עשיתי בדיקה כזו והתוצאה היתה 1. אני אכלתי גלוטן בשבוע שקדם לבדיקה אך בחודש שלפני לא אכלתי כלל גלוטן (ואציין כי הרגשתי הטבה). יכול להיות שאמינות הבדיקה הושפעה מההפסקה?

מנהלי פורום צליאק וקרוהן