בדיקות

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

07/06/2012 | 19:20 | מאת: יעל

לביתי בת ה10 אבחנו צליאק והיא בדיאטה ללא גלוטן מספטמבר 2011. חזרנו על בדיקות הדם ואלו התוצאות הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף CELIAC SCREEN 68.6 U/ml 0.0 68.6 40.0 68.6 הערות והסבר גרף הערות לבדיקה - הוספה לטבלת מעקב TRANSGLUTAMINASE_IgA 1.53 AU/ml 0.00 1.53 7.20 הערות והסבר גרף הערות לבדיקה - TISSUE.TRANSGLUTAMINASE הוספה לטבלת מעקב ENDOMYSIAL Ab Bord. 1:2.5 הערות והסבר גרף הערות לבדיקה - ENDOMYSIAL Ab Endomysial Ab הבדיקה משמשת לאבחון מחלת הצליאק. במחלה זו הגוף מייצר נוגדנים נגד רירית המעי של עצמו כתוצאה ממגע של רירית המעי עם חלבון הקמח גלוטן. אחד מהנוגדנים המשמשים לאבחון המחלה הוא האנדומיזיאל. אם התוצאה שלילית, כלומר רמת הנוגדן בדם איננה גבוהה, ככל הנראה אין מחלת צליאק. אם התוצאה חיובית, כלומר רמת הנוגדן בדם גבוהה, יש חשד לקיומה של מחלת הצליאק. האבחנה הסופית של המחלה נעשית בלקיחת דגימה (ביופסיה) מהמעי הדק. בדגימה זו רואים את השינויים הדלקתיים האופייניים למחלה. הטיפול במחלת הצליאק הוא הימנעות מחשיפה לגלוטן, ובדיקת הנוגדן משמשת גם למעקב אחרי הטיפול במחלה, כיוון שרמת הנוגדן יורדת כאשר רירית המעי לא נחשפת לגלוטן. הנוגדן שייך למשפחת נוגדנים שנקראת IgA. יש אנשים, שיש להם חסר מולד בנוגדנים מסוג IgA בגוף, ואצל חולים כאלה תמיד תתקבל תשובה שלילית, גם אם הם למעשה חולי צליאק הרגישים לגלוטן. לכן, יחד עם התוצאה של הבדיקה, מופיעה תמיד גם בדיקה של הרמה הכללית של נוגדנים מסוג IgA בדם (Immunoglobulin A). אם הרמה הכללית הזאת היא שלילית או נמצאת ברמה נמוכה מאוד, מדובר באדם עם חסר בנוגדנים מסוג IgA, ואצל אדם כזה תוצאה שלילית של נוגדן האנדומיזיאל איננה שוללת את מחלת הצליאק. לתשומת ליבך: • חריגה מטווח הנורמה אינה מעידה בהכרח על מחלה. • ערכי הנורמה של ילדים ושל נשים בהריון עשויים להיות שונים. • ההמלצות לא מהוות תחליף להתייעצות עם רופא. בדוק האם מומלץ לך לבצע בדיקות נוספות זמן תור לרופא המשפחה שלך הוספה לטבלת מעקב DEAM.GLIADIN.PEPT 23.30 חיובי חלש לפני הדיאטה אילו היו התוצאות: תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף IgA 128.00 mg/dl 46.00 128.00 251.00 הערות והסבר גרף הערות לבדיקה - Ig-IgA-BLOOD הוספה לטבלת מעקב CELIAC SCREEN 109.0 U/ml 0.0 109.0 40.0 109 הערות והסבר גרף הערות לבדיקה - הוספה לטבלת מעקב TRANSGLUTAMINASE_IgA 54.00 EU/ml 0.00 54.00 20.00 54 הערות והסבר גרף הערות לבדיקה - TISSUE.TRANSGLUTAMINASE הוספה לטבלת מעקב ENDOMYSIAL Ab Pos. 1:20 הערות והסבר גרף הערות לבדיקה - ENDOMYSIAL Ab Endomysial Ab הבדיקה משמשת לאבחון מחלת הצליאק. במחלה זו הגוף מייצר נוגדנים נגד רירית המעי של עצמו כתוצאה ממגע של רירית המעי עם חלבון הקמח גלוטן. אחד מהנוגדנים המשמשים לאבחון המחלה הוא האנדומיזיאל. אם התוצאה שלילית, כלומר רמת הנוגדן בדם איננה גבוהה, ככל הנראה אין מחלת צליאק. אם התוצאה חיובית, כלומר רמת הנוגדן בדם גבוהה, יש חשד לקיומה של מחלת הצליאק. האבחנה הסופית של המחלה נעשית בלקיחת דגימה (ביופסיה) מהמעי הדק. בדגימה זו רואים את השינויים הדלקתיים האופייניים למחלה. הטיפול במחלת הצליאק הוא הימנעות מחשיפה לגלוטן, ובדיקת הנוגדן משמשת גם למעקב אחרי הטיפול במחלה, כיוון שרמת הנוגדן יורדת כאשר רירית המעי לא נחשפת לגלוטן. הנוגדן שייך למשפחת נוגדנים שנקראת IgA. יש אנשים, שיש להם חסר מולד בנוגדנים מסוג IgA בגוף, ואצל חולים כאלה תמיד תתקבל תשובה שלילית, גם אם הם למעשה חולי צליאק הרגישים לגלוטן. לכן, יחד עם התוצאה של הבדיקה, מופיעה תמיד גם בדיקה של הרמה הכללית של נוגדנים מסוג IgA בדם (Immunoglobulin A). אם הרמה הכללית הזאת היא שלילית או נמצאת ברמה נמוכה מאוד, מדובר באדם עם חסר בנוגדנים מסוג IgA, ואצל אדם כזה תוצאה שלילית של נוגדן האנדומיזיאל איננה שוללת את מחלת הצליאק. לתשומת ליבך: • חריגה מטווח הנורמה אינה מעידה בהכרח על מחלה. • ערכי הנורמה של ילדים ושל נשים בהריון עשויים להיות שונים. • ההמלצות לא מהוות תחליף להתייעצות עם רופא. בדוק האם מומלץ לך לבצע בדיקות נוספות זמן תור לרופא המשפחה שלך הוספה לטבלת מעקב DEAM.GLIADIN.PEPT 29.30 חיובי חלש האם תקין למרות שהיא לא נחשפת לגלוטן? תודה

הבדיקות בשיפור, עדיין רמה נמוכה של נוגדנים. דיאטה צריכה להיות קפדנית. גם כמות קטנה של גלוטן שבד"כ נלקח בטעות תגרום לעליה בנוגדנים. *התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

מנהלי פורום צליאק וקרוהן