צליאק ודיאטה נטולת גלוטן

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

15/04/2012 | 18:20 | מאת: שלומית

שלום רב, אבחנו אותי כחולת צליאק כבר לפני מספר שנים ומאז אני שומרת על דיאטה נטולת גלוטן, לפני מספר שבועות אבחנו גם את הילד שלי כחולה צליאק, בתור ילד קטן אני חושבת שיהיה לו קשה לשמור על הדיאטה. לכן רציתי לדעת : האם יש ומהן התרופות ההומיאופתיות למחלה זו ? בנוסף לכך, לילדי לא היו סימנים המעידים על צליאק כמו שלי היו. מדוע הסימפטומים משתנים מאדם לאדם והמחלה לא משפיעה על כל אחד בצורה זהה ? תודה מקרב לב, שלומית

15/04/2012 | 18:22 | מאת: שלומית

כמו כן, מעבר לתרופות הומיאופתיות, האם קיים טיפול במחלת הצליאק שיאפשר לחולים לאכול גלוטן? תודה

איני מכיר טיפול הומאופטי לצליאק. הטיפול הוא הפסקת אכילת גלוטן. לא ברור למה התייצגות המחלה שונה בין החולים תשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

22/04/2012 | 10:04 | מאת: ענת

כאנשים בוגרים, אז חייבים לשמור על תזונה נכונה, ודיאטה. הנטורפתית הסבירה לי שצריך גם לתת לגוף את מה שחסר, כי במצבים כאלה, אז בטוח שחסרים ויטמנים והגוף לא יכול לספוג את הכל כמו שצריך (אני למשל צריכה לקחת מולטי ויטמנים ואסידופילוס של סולגאר וצריך להתחיל מהרגע שמופיעים הסימנים ומתגלה המחלה). בקשר לכך שהוא ילד קטן, כדי מאוד שתלכי ליעוץ אישי, כדי שלא יגיע למצב שיהיו בעיות אחרות בגלל חוסר בויטמינים, מינרלים וכו'.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן