בדיקת צליאק סרולוגי אחרי צום של 12 שעות

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

15/03/2012 | 01:34 | מאת: דני

שלום וברכה! הרופא הפנה אותי לבדיקת צליאק (בדיקת דם) ביחד עם בדיקות טריגליצרידים שמחייבות צום של 12 שעות לפני הבדיקה. האם זה יפגע ביכולת לזהות את המחלה מכיון שאם לא אכלתי גלוטן לפני אז אין נוגדנים בדם?

צום של 12 שעות לא אמור להשפיע על הבדיקה,בתנאי שלא הייתה על דיאטת ללא גלוטן בתקופה של לפני הבדיקה. אם חשד קליני גבוה לצליאק אז גם בדיקת סרולוגיה שלילית לא שוללת מחלה. לכן יש לפנות לגסטרואנטרולוג * התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

מנהלי פורום צליאק וקרוהן