פענח בדיקת דם לצליאק

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

04/08/2019 | 00:21 | מאת: רוית

בני בן 12 עשה בדיקת דם ממצאים: (15.00 -0.00 ) 0.5 U/ML> ANTI DGP IGA MULTIPLEX 21.80 U/ML 0 - 15 POSITIVE החל מתאריך 14.1.18 בדיקת צליאק מתבצעת בשיטה חדשה image description ANTIENDOMYSIAL IGA NEGATIVE יש מעט האטה בגדילה. הבדיקה נערכה ב-07/2019. ב- 2017 התוצאות היו שליליות. לציין אני חולת קרוהן. האם הממצאים מעידים על ציליאק ? בתודה מראש, אמא מודאגת מאוד

הייתי משלים anti TTG. באם שלילי או גם גבולי הייתי שוקל ביצוע גסטרוסקופיה+ביופסיות, לצורך החלטה חשוב הערכת מידת הסימפטומים (תלונות בטניות או מה חומרת וההסבר להאטה בגדילה).

05/08/2019 | 13:54 | מאת: רוית

anti TTG a שלילי. ברזל תקין. (פרטין 52) לעיתים כאבי בטן. לא על בסיס יום יומי.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן