אבחון צליאק בעקבות בדיקות דם שגרתית

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

18/02/2018 | 11:29 | מאת: ארז

הבן שלי בן 15 בריא ספורטאי, מעולם לא התלונן על כאבי בטן או על סימפטומים שמזכירים צליאק אוכל הכל, לא מוגבל, לא רגיש לתרופות. לאחרונה עשה בדיקות דם כדי לפנות לתזונאי ספורט. בתוצאות נכתב כי נמצא אצלו אנזים של מחלת צליאק. מה זה אומר?

21/02/2018 | 08:31 | מאת: ד"ר דן פלדמן

לא ברור מהניסוח שלך "אנזים של מחלת צליאק..."- ככל הנראה במידה ואני מבין נכון התקבלו תשובות נוגדנים חיוביים לצליאק המרמזים על "מחלה". בכל מקרה במידה ואכן הפרשנות שלי לשאלתך נכונה, נוגדנים חיוביים יכולים להופיע גם באנשים "בריאים" ללא תסמינים. לא ברור מדוע נלקח הבירור? (אנמיה/משקל נמוך?...).. במידה והנוגדנים מוגברים יש לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים להמשך הערכה אנדוסקופית, מעבדתית מבחינת שלילית חסרים תזונתיים ודיאטנית.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן