האם ניתן לאבחן צליאק ללא הרדמה מלאה?

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

04/01/2018 | 17:54 | מאת: טלי

שלום, ביתי בת 5, סובלת מכאבי בטן ושלשולים לא חריפים לפעמים. בבדיקות דם לבירור בעיות גדילה התקבלו התוצאות: CELIAC SCREEN 280.0 U/ml (טווח נורמה 0-23), ו-TRANSGLUTAMINASE_IgA 135.00 AU/ml (טווח 0-7.19). הרופאה המליצה על ביצוע ביופסיה בהרדמה מלאה. איני מעוניינת לבצע הרדמה מלאה לביתי. אילו אפשרויות עומדות בפני? תודה, טלי

הכוונה בהרדמה מלאה- הינה סידציה או "טשטוש" בכדי שהחולה לא יסבול במהלך הפרוצדורה. בד"כ אין סיכונים רבים בהרדמה כזו

מנהלי פורום צליאק וקרוהן