חולשה ודופק נמוך

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

05/09/2013 | 21:12 | מאת: לילך

שלום ד"ר, אני בת 36 בחורה בריאה עם 3 ילדים. כרגע בשבוע השמיני של ההריון. עד לתחילת ההריון עסקתי בפעילות גופנית וריצה 3 פעמים בשבוע. מהשבוע ה-6 להריון התחלתי להרגיש מאוד לא טוב, סחרחורות, חולשה תשישות וקוצר נשימה שלא היו לי בהריונות הקודמים. ולכן הפסקתי כל פעילות ספורטיבית. עשיתי בדיקות דם ויצא לי שאני עם ברזל 11.2, שזה קצת נמוך אבל לא משהו יוצא דופן אצלי. והתחלתי לקחת כבר כדורי ברזל. היום התחלתי לבדוק דופק ומצאתי שהוא מאוד מאוד נמוך יחסית אלי - 40 במנוחה ו- 55 בעמידה (בדרך כלל אני 75-80 במנוחה ובפעילות ספורטיבית אני מגיעה לדפקים ממוצעים של 170). יש לציין שבשלושת ההריונות הקודמים לא הרגשתי כך. בבדיקות אולטרסאונד נמצא עובר ושק הריון תקין. ודופק עובר תקין. מה לדעתך יכול לגרום לתופעה ומה ניתן לעשות?

הייתי ממליץ להבדק ע''י קרדיולוג עדיף עם נסיון בטיפול בנשים הרות .

מנהל פורום מחלות לב והריון