בדיקת אקו לב בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

11/03/2012 | 22:03 | מאת: יעל

ערכתי בדיקת אקו לב בשל פעימות לא סדירות מאוחרות ומוקדמות, לפני כשבע שנים עברתי פרפור פרוזדורים חד פעמי. כעת אני בהריון כנראה בשבוע 7 התופעות של הפלפיטציות רק החמירו והן בעיקר בלילה. בבדיקת האקו ראו שהמסתם מעובה וקצת דולף. בימים הקרובים אערוך בדיקת הולטר.האם ההריון גורם לדופק לא סדיר? האם ההריון מסכן אותי במצב זה?

שלום, יעל הריון עצמו בדרך כלל לא גורם לדופק לא סדיר. לפי תאור שלך לא ברור לי כל כך על איזו ביעה מסתמית מדובר. אני ממליץ לך לפנות לקרדיולוג כדי להעריך את הסיכון הלבבי שלך בזמן הריון וגם לבחור את הטיפול התרופתי שיהיה יעיל ובטוח בזמן ההריון.

מנהל פורום מחלות לב והריון