פעימות מהירות בהיריון

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

20/05/2012 | 09:12 | מאת: טליה

שלום רב אני בשבוע 24 להיריון. לפני כשבוע שכבתי על הגב ופתאום הרגשתי שמשהו קורה לי. בדקתי דופק ביד והיה מהיר מאוד לא יודעת לומר כמה היה אבל מהיר מאוד אני משערת שקרוב למאתיים או מעל לא יודעת לומר בדיוק. הדבר היה לשתי דקות וחצי וקצב לב חזר לסדיר. לא היו הזעות קוצר נשימה או משהו אחר. א.ק.ג יום למחר תקין. לפני כחצי שנה אקו מצויין והולטר תקין פרט לפעימות מוקדמות על חדריות וקצב לב מהיר שהגיע ל- 97 הקרדיולוג לא יחס חשיבות ואמר שהכל תקין מבחינתו. מה דעתך? אני מפוחדת מאוד שמה הדבר יקרה שוב. הגניקולוגית אמרה שהדבר קורה בהיריון במיוחד בשכיבה על הגב הסברתי לה שהקצב היה מהיר מאוד היא לא התרגשה ואמרה שזה שכיח מאוד בהיריון. מה דעתך? אודה לתשובתך בהקדם.

שלום טליה, שכיבה על הגב בשלבים מתקדמים של הריון יכולה לגרום להרגשת עלפון ודפיקות לב עקב ירידה בהחזר וורידי בעקבות לחץ של רחם על הווריד הנבוב התחתון . אך במצבים כאלה דופק בדרך כלל לא עולה ל-200 פעימות לדקה. במידה ובאמת היה לך דופק סביב 200 חובה לשלול הפרעת קצב לב מסוג טכיקרדיה על חדרית. במקרה זה הייתי ממליץ לעבור הערכה קרדיולוגית מחודשת.

21/05/2012 | 18:39 | מאת: טליה - בבקשה אנא תשובתך לעדכון שלי

אל: ד"ר סרגיי שלום רב ותודה רבה על תשובתך! ביקרתי היום אצל קרדיולוג ותארתי לו את מה שקרה. לקרדיולוג זה כל הממצאים שלי אקו והולטר שבוצעו לפני חצי שנה וא.ק.ג. מעודכן שתקין. הקרדיולוג אמר שאכן הדבר יכול לקרות משכיבה על הגב בהיריון וזה נקרא טכיקרדיה על חדרית. עדיין לא רגועה אם זה בהיריון אז למה הוא קרה לזה בשם הזה? בנוסף אמר שהסיכון שיקרה לי משהוא הוא אפסי ושאין צורך בטיפול כלשהוא. האם כל דופק מהיר מעל 100 נקרא בשם טכיקרדיה? מבדיקת הדופק בזמן שקרה הרגשתי שהוא סדיר אך מהיר מאוד.אודה לתשובתך אני לא רגועה בכלל והדבר מפריע לי לתפקד. תודה

מנהל פורום מחלות לב והריון