ממברנה מתחת למסתם האאורטלי

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

16/12/2015 | 16:02 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 36. בילדותי אמרו להוריי כי נולדתי עם מום כלשהו בלב, אך יש סיכוי כי הבעיה תיפתר עם השנים. הייתי במעקב בשנים הראשונות לחיי וזהו. מאז התגייסתי לצבא וילדתי פעמיים ללא בעיות מיוחדות. הילדים שלי בני 5 ו-3. בעת שהייתי בהריון עם הילד השני הלכתי לבדוק את העניין ביוזמתי כשהייתי בתחילת החודש השישי. הקרדיולוג אמר לי כי יש לי ממברנה מתחת למסתם האאורטלי עם מפל לחצים של 28 וצפוי שהמצב מחמיר בעת הריון וצריך לבדוק גם כשאני לא בהריון. אמר לבוא אליו אחרי שנתיים +. סיימתי את ההריון בלי בעיות וילדתי בלידה רגילה וקלה. לא התעסקתי בזה יותר מדי וחייתי חיים רגילים ללא סימפטומים כלשהם. אני מעוניינת עכשיו בילד נוסף וברור לי שאצטרך בדיקת רופא אבל רציתי לברר - האם מדובר במום חמור? האם אבחנה כזו של מום בלב מצריכה טיפול תרופתי/ניתוחי? האם היא מחמירה עם השנים? באיזה מפל לחצים מנתחים? האם בעיה כזו גורמת ללחץ דם גבוה? דופק מהיר? האם ישנם מצבים שבהם אסור להיכנס להריון עם בעיה זו? אודה לכל תשובה.

שלום דנה, ממברנה מתחת למסתם אאורטלי גורמת לחסימה במוצא של חדר שמאל. מפל הלחצים - 28 מ''מכ מתאים להצרות קשה שבדרך כלל לא דורשת התערבות ולא מהווה שום מגבלה. מהלך טבעי של מצב זה לא ניתן לניבואי לפעמים אין שום החמרה במשך שנים ולפעמים ישנה הדרדרות הדרגתית. החלטה על התערבות ניתוחית מסבוססת לאו דווקא על מפל הלחצים אך גם על ניתונים קליניים אחרים כמו תסמינים קליניים, סבילות מאמצים וכו'. בעיה זו לא גורמת לל"ד גבוה ואין טיפול תרופתי שעשוי לעזור. מסכנה על סיכוני הריון יכולה להתקבל רק לאחר בדיקה. לפני שאת מתכננת הריון נוסף הייתי ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג שמתמחה במומי לב מולדים במבוגר ומחלות לב בהריון.

17/12/2015 | 10:25 | מאת: דנה

אם מדובר בהיצרות קשה - כיצד היא לא דורשת שום טיפול?

מנהל פורום מחלות לב והריון