קשת אאורטה ימנית וממצא ריאתי בעובר

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

06/04/2012 | 00:59 | מאת: טניה

שלום רב! אני בשבוע 25 להריון ראשון. בסקירה מאוחרת אובחנה קשת אאורטה ימנית בעובר עם קצב לב תקין שאושש באקו לב שלא איבחן בעיה נוספת בלב. מלבד זאת קיימת אקוגניות מוגברת באונה תחתונה בריאה הימנית של העובר (עדיין לא אובחנה התופעה בוודאות). השאלה האם יש סכנה לחיי העובר עקב קיום קשת אאורטה ימנית ללא לחצים על איברים אחרים בגופו? (האם מומלץ אקו לב נוסף בהריון? בנוסף האם הניתוח שיצטרך לעבור התינוק יהיה יותר מידי מסוכן עקב קיום שני הממצאים, הלבבי והריאתי יחד?

שלום טניה, קשת אאורטה ימנית בהעדר מומי לב נוספים בדרך כלל אינה מהווה שום בעיה להתפתחות העובר וגם לאחר הלידה.

מנהל פורום מחלות לב והריון