קרדילוק בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות לב והריון

19/03/2014 | 13:44 | מאת: איילה

הי, בהריון (2 בנות בבית) בשבוע 11 תמיד היה לי עניין של דפיקות לב (ללא קשר להריון) ולפני כחצי שנה התחלתי לקחת קרדילוק 1.25 ביום כדי לעזור וזה יחסית הביא להטבה (עדיין היו לי הפרעות אבל מעט יחסית ופחות מפחידות) מאז שאני בהריון יש הרבה יותר (אתמול הייתה דרה וחצי של דופק ממש ממש מהיר, מפחיד מאוד. בא והלך באותה פתאומיות) וזה בעיקר במנוחה כך שאין קשר למאמץ. 1. האם נכון להמשיך לקחת את הקרדילוק בהריון? 2. האם עלי לתגבר את המינון ביחס להרעה בדפיקות הלב? תודה!

ניתן להמשיך לקחת קרדילוק בזמן הריון. ניתן גם להעלות את המינון ל-2.5 וגם ל-5 מ"ג ליום. עלית המינון צריכה להתבצע תוך מעקב דופק ול"ד. צריך גם לעקוב אחרי דופק העובר - לעיתים נדירות קרדילוק יכול להאיטו.

08/12/2015 | 22:00 | מאת: נועם

שלום שמי נועם , אני בת 20 ובעקבות התחשמלות התגלו אצלי פעימות מוקדמות ועברתי אבלציה שלא צלחה ( הפעימות חזרו באותה כמות 20,000) והתחלתי לקחת קרדילוק 5 והוא מאזן מאוד את הפעימות (2,000לערך) נאמר לי שעם השנים וארצה להכנס להריון זה עלול לסכן את העובר , מה רמת הסיכון והאם נכון לעבור אבלציה נוספת או להשאר עם הכדורים ובעתיד לסכן את ההריון שלי ? תודה !

מנהל פורום מחלות לב והריון