אנדומטריוזיס והריון

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

14/06/2012 | 09:37 | מאת: שירי

הנני רווקה, מתקרבת לגיל 39. אני סובלת שנים ממחלת האנדומטריוזיס עם הטבות לסירוגין במהלך השנים. בשנה האחרונה המצב השתפר והייתה לי ציסטה אחת עכורה בגודל 2.5 מ"מ. ממעקבים אצל מומחים שונים הוחלט בכל המצבים לא לגעת בציסטות ולאפשר לי להכנס להריון איתן. בחודש האחרון עברתי טיפול הזרעה ראשון ונכנסתי להריון מהפעם הראשונה. כעת יש לי שתי ציסטות - אחת בגודל 6 מ"מ צלולה, והשנייה קצת קטנה יותר עכורה. וכמה ציסטות נוספות קטנות שכנראה נוצרו מהטיפול ההורמונלי שקיבלתי (גונל אף). רופא מעקב ההריון שלי בדק אותי וקצת עיקם את הפרצוף מחשש שעלולה להיות לי הפלה בעקבות המצב כרגע. רציתי לשאול אם באמת מצב זה עלול לסכן את ההריון שלי, ועד מתי הסיכון בעינו עומד? אני בשבוע 8 וחמישה ימים. תודה

שירי שלום רב, ככל שידוע הציסטות אינן פוגעות בהריון. לדעתי את יכולה להיות רגועה ולהמשיך מעקב הריון סדיר. בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים