דימומים קשים במחזור

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

06/10/2014 | 15:02 | מאת: טל

דר שינמן שלום רב לפני כ-7 חודשים עברתי לפרסקופיה בעקבות ציסטה אנדומטריומה. התגלה אנדומטריוזיס דרגה 4 עם מעורבות רקטווגינלית שלא טופלה מכיוון שלא ידעו עליה לפני הניתוח. כארבעה חודשים מטופלת ivf. מאז הניתוח המחזורים שלי הפכו להיות קשים מבחינת הדימום. ביומיים הראשונים של המחזור יש לי דימומים גושיים. בת 41. נשמע סביר שלאחר הניתוח פתאום השתנה המחזור? מה זה יכול להיות? יש סיבה להילחץ? תודה, טל

טל שלום, בדכ אין קשר ברור בין ניתוח לדימום שאת חווה. הדימום קשור בעיקר במאזן הורמונלי וכן כמובן למצב הרחם שלך. צריך לבצע הערכה מלאה של מצבך ואז ניתן להעריך מה סיבת הדימום וכן גם מה מצב האנדומטריוזיס. צריך בדיקה של הרחם, בדיקת אוטראסאונד ולעיתים היסטרוסקופיה. את מוזמנת לפנות למרפאתי ואשמח לעזור. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים