ניתוח קיסרי ואנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

29/01/2014 | 19:37 | מאת: שרונה

שלום ד"ר שינמן שמי שרון אני לקראת לידה עם רקע של אנדומטריוזיס קשה כבר עשור נזקקתי לטיפולי פוריות בשני ההריונות, ילדתי בקיסרי לידה ראשונה בשל שלית פתח וכעת לקראת לידה שניה רציתי לשאול האם כדאי להעדיף לידה רגילה ע"פ ניתוח קיסרי ?בשל החשש מהחרפת ההידבקויות והאנדומטריוזיס תודה מראש, שרון

שלום רב, אם ניתן מבחינה רפואית מיילדותית לרוב עדיף לבצע לידה וגינלית. אולם צריך לבדוק אותך ולראות שאין התווית נגד לכך. אין חשש משמעותי מההדבקויות בזמן ניתוח קיסרי כי הן שונות ופחות משפיעות על הניתוח. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים