תכנון הריון

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

02/11/2013 | 13:21 | מאת: אלי

שלום רב, במשך שנים אני מוכרת כחולת אנדומטריוזיס (למעשה משנת 1995). לפני כמעט שנתיים עברתי ניתוח לפרסקופיה להוצאת נגעים מכלל חלל האגן והבטן, וכן הפרדת היבדקויות באגן . מאז הניתוח אני ממשיכה ליטול גלולות. בשנה האחרונה ויזאבל. כיום בגיל 39 אני רוצה להביא יילוד לעולם (מתרומת זרע) כי אין לי בן זוג. מספר שאלות לי: 1) הופנתי ע"י רופא הנשים לצילום רחם אבל הוא המליץ לי להמשיך וליטול את הגלולות בינתיים. מה דעתך? 2) קראתי לאחרונה על אפשרות להכנס להריון בשיטת IVM. מכיוון שאני מעוניינת לשמור על דיסקרטיות רבה, ומעדיפה לא לקבל הורמונים, האם שיטה זו יכולה להיות יעילה? תודה רבה.

ממליץ על צילום רחם והמשך גלולות עד סיום הבירור. ivm היא אופציה אפשרית אך צריך שרופא פריון יראה את כל הנתונים בברכה

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים