אחרי הפלה-

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

18/10/2013 | 00:03 | מאת: שירי

שלום!אני בת 25 ובעברי הפלות רבות. כרגע אני אחרי הפלה בשבוע 14 עקב זיהום במי שפיר.שלוש חודשים לפני ההריון עברתי ניתוח לפרסקופיה בו נמצא אנדומטריוזס הוסרו הידבקויות באגן השמאלי וכריתת הפריטנאום. הכאבים באגן חלפו רק בשבוע 8 בהריון. ועכשיו שבועיים אחרי ההפלה אני כבר מרגישה שהכאבים חוזרים שוב (מעין כאב שתופס לי את האגן) אני מאד מפחדת שהכאבים יתחזקו עם בא המחזור. מה עליי לעשות למנע מהכאבים להחמיר ?(אני לא מתכננת הריון בקרוב)

שירי שלום רב, בכל אשה עם אנדומטריוזיס חשוב מאד לבצע ההערכה מלאה של מצבה לפני החלטה על הטיפול הנכון עבורה. לכן ראשית אני ממליץ שתפני להערכה מלאה באשר למצבך ולקבל אח"כ את ההמלצה הטיפולית. אולם באופן כללי בהנחה שעברת ניתוח עם כריתת נגעים מלאה אז טיפול משלים שיעזור לך הוא טיפול תרופתי הורמונלי. יש מגוון טיפולים ויש להתאים לכל מטופלת את הטיפול שיתאים לה. את מוזמנת לפנות למרפאת האנדומטריוזיס בבי" מאיר או אלי ישירות ואשמח לעזור בברכה ד"ר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים