לא מאובחנת

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

15/10/2013 | 06:53 | מאת: שרון

שלום רב, אני בת 39 ובשלוש שנים האחרונות סובלת מתופעות רבות ולא מוסברות. בעיקר כאבי תופת בימי המחזור. רופא הנשים שלי העלה את האפשרות לאנדומטריוזיס ושלח אותי לרופא "שמכיר את המחלה" באזור הדרום (שם אני גרה) הרופא הנ"ל טען כי האנדומטריוזיס לא מופיע "סתם ככה בגיל מבוגר",שלפני שנתיים שעברתי ניתוח לקשירת חצוצרות לא נראו ממצאים למחלה והעובדה שמעולם לא היו לי בעיות פריון פוסלת את האפשרות למחלה. בכל מקרה הוא נתן לי טיפול בויזאבל וביקש לראות אותי בעוד שלושה חודשים כדי לבדוק אם יש הקלה. בחודש האחרון קראתי לא מעט חומר על המחלה והזדהיתי כמעט עם כל תופעה שהוזכרה בכתבות ובאתרים השונים. האם יכול להיות שהאנדומטריוזיס מופיעה בגיל "מאוחר"? איך אוכל לבדוק מה באמת קורה לי? אני מתוסכלת ומרגישה שאיכות החיים שלי נפגעה בצורה משמעותית בשנים האחרונות וללא סיבה שנראית לעין....

שרון שלום רב, הדרך בה אנדומטריוזיס מתפתח עדיין לא ברורה לגמרי. כמו כן לא ברור באיזה גיל אנדומטריוזיס יכול להתפתח. לכן אני לא משוכנע מסיפורך שאין לך אנדומטריוזיס. כמו כן, העובדה שלא ראו ממצאי אנדומטריוזיס בזמן קשירת חצוצרות שעברת לא שוללת המצאות אנדומטריוזיס. אני לא חושב שניתן לשלול אנדומטריוזיס לפי התלונות שאת מתארת. אם את לא משוכנעת לגבי הייעוץ שקיבלת תמיד את יכולה לקבל ייעוץ נוסף. בברכה ד"ר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים