אנדומטריוזיס וטיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

14/10/2013 | 20:48 | מאת: מיקמיק

שלום, אני בת 35 וסובלת מאנדומטריוזיס ולפני כשנתיים עברתי לפרוסקופיה להוצאת נגעים וציסטה בשחלה . כמו כן, ניסיתי להרות ללא הצלחה והומלץ לי על טיפולי ivf . לפני כשלושה חודשים עשיתי טיפול ראשון שכלל שאיבת ביציות והפריה עם החזרה שנקלטה אך ההריון לא התפתח. בשנה האחרונה ובמיוחד לאחרונה אני סובלת כאבים יומיומיים באגן במיוחד בדופן האחורית של הנרתיק וכאבים עצביים עמוקים בישבן בצד שמאל שמקרינים לרגל ובשכמה השמאלית שמקרינים לאצבעות הידיים כמו כן יש לי דקירות ומיחושים בבטן, במותן ובגב ותמיד בצד שמאל. הייתי רוצה לדעת האם רצוי להמשיך בטיפולי ההפריה או שאני מסכנת את בריאותי ועלולה ליצור נזק בלתי הפיך. מה המלצתך בעניין, תודה

14/10/2013 | 20:56 | מאת: מיקמיק

דבר נוסף, בבדיקת us כליות לפני שבעה חודשים נמצאה ציסטה קורטיקלית בגודל 1.7 ס"מ בצד שמאל ונאמר לי שזה תקין. האם זה אכן תקין או שיכול להמצא קשר לאנדומטריוזיס

מיקמיק שלום רב, אני לא יכול לענות לך לגבי האם את מסכנת את עצמך. זה דורש בדיקה והבנה מדויקת של מצבך כעת. בכל מקרה אם את עדיין סובלת אז חייבים לבצע הערכה למצבך לפני המשך טיפולים. לגבי הציסטה הכלייתית זה לא קשור לאנדומטריוזיס. אני ממליץ שתפני לקבלת ייעוץ מסודר במרפאת אנדומטריוזיס, או לפנות אלי ישירות ואשמח לעזור. בברכה ד"ר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים