אנדומיטריוזיס בניתוח הקיסרי

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

30/09/2013 | 08:25 | מאת: עינת

ד"ר שינמן שלום, בעקבות כאבים שנמשכים כבר מספר שנים, בשני גושים שהתפתחו על צלקת הניתוח הקיסרי, הופנתי לCT והם אובחנו כאנדומיטריוזיס. בנוסף, יש לי כאבים באגן ימין בסמוך לתחילת המחזור החודשי. אני מועמדת לניתוח להסרת הגושים ורציתי לדעת האם אפשרי/כדאי לשלב לפרסקופייה בניתוח כזה, על מנת לפסול/לטפל באנדו אגני? תודה!

עינת שלום רב, באופן כללי אין קשר לרוב בין אנדומטריוזיס שמתפתח לאחר ניתוח קיסרי לבין אנדומטריוזיס אגני. אולם לעיתים זה אכן קיים. ניתן לבצע לפרוסקופיה בחלק מהטיפול באותו ניתוח. אבל עדיף ראשית להשלים הערכה אצל רופא ולאחר בדיקה הוא יוכל להמליץ אם יש צורך או לא. בברכה ד"ר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים