האם זה אנדומטריומה

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

15/08/2013 | 10:51 | מאת: קרן

שלום, האם לדעתכם לפי הממצאים הבאים עליי לפנות למרכז בתחום אנדומטריוזיס? אני לא סובלת כלל מכאבי בטן במחזור אלא רק כאבי גב תחתון ואגן. דחיפות מתן שתן רק במחזור עם לחץ בצד שמאל. אציין שרק פעם אחת כאבה הבטן, בשנה שעברה סבלתי פעם אחת בזמן השינה בזמן המחזור מכאב בטן מטורף וקשה, מאז לא כאב יותר. במעקב זקיקים בחודשים האחרונים עבור הזרעות - כל חודש בנוסף לזקיק מוביל יש גם זקיק עכור שגודל וקטן. אציין שמשום מה בכל החודשים הביוץ התחולל משחלה ימנית בלבד משמע הזקיק העכור מופיע תמיד רק בשחלה ימנית. חודש מרץ: יום 10 למחזור - זקיק עכור 16 מ"מ יום 11 למחזור - זקיק עכור 21 מ"מ חודש אפריל: יום 8 למחזור - לא היה זקיק עכור חודש מאי: יום 8 למחזור - זקיק עכור 18 מ"מ יום 11 - זקיק עכור 22 מ"מ חשוב לציין שבחודש היה שימוש באוביטרל להשראת הביוץ חודש יוני: יום 9 למחזור - זקיק עכור 25 מ"מ יום 12 - זקיק עכור 24 מ"מ חודש יולי: יום 10 למחזור - זקיק עכור 18 מ"מ יום 11 - זקיק עכור 20 מ"מ חודש אוגוסט: יום 10 למחזור - זקיק עכור 17 מ"מ יום 11 - זקיק עכור 20 מ"מ

יתכן ומדובר באנדומטריוזיס ואנדומטריומות. אני ממליץ שתבצעי ההערכה של מצבך. את מוזמנת לפנות להערכה ואשמח לעזור בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים