שאלה...

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

14/08/2013 | 22:15 | מאת: נטלי

שלום, לפני כמה שנים ירדתי המון במשקל העודף, זה קרה כשהפסקתי גלולות. אחרי כמה שנים התגלתה אנדומטריומה בדיוק שניסיתי להיכנס להיריון. הריתי בעזרת IVF ולאחר הלידה חזרתי לטיפולים והריתי במהרה שוב. אחרי הלידה השנייה התחלתי ליטול גלולות ברצף ואחרי כמה חודשים החלפתי לויזאבל. אחרי הלידה עליתי 10 ק'. האם יכול להיות שהעלייה במשקל נובעת מהגלולות או מהויזאבל? האם יש אמצעי דיכוי (לא התקן) שידוע עם מעט הורמונים וללא אגירת נוזלים ואפשרות להשמנה? בדיקות אנדוקרינולוגיות תקינות.

עליית משקל לעיתים נובעת מטיפול הורמונלי עקב שינויים בחילוף החומרים וכן עקב צבירת נוזלים בגוף. אולם הממוצע מדבר על כ- 2-3 ק"ג ולא 10 ק"ג. אי לכך אין קשר בין השניים. כל טיפול מדכא הינו הורמונלי ועלול להוביל להשפעה של עלייה קלה במשקל. בברכה ד"ר שינמן

19/08/2013 | 23:20 | מאת: נטלי

גם לי נראה תמוהה אבל רק שהפסקתי גלולות ירדתי 40 ק'. בין 2 ההריונות לא עליתי במשקל למרות הטיפולים (IVF) ולאחר הלידה שחזרתי לקחת גלולות ולאחר מכן ויזאבל, עליתי 10 ק' בשנה. 1. לדעתך, אני יכולה להמשיך לקחת ויזאבל והוא אינו גורם לעלייה במשקל יותר מ-3 ק' מקסימום? 2. האם גם 3 ק' הם קבועיים או זמניים עד שהגוף מתאזן? 3. במידה וארצה לבדוק זאת ע"י החלפה לגלולות, אלו גלולות הם עדינות ביותר מבחינת המינונים ומתאימות לנטילה ברצף ? תודה רבה

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים