אנדו והורמונים

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

01/08/2013 | 22:30 | מאת: מיכל

שלום ד"ר, לפי מה שהבנתי (מקריאה ברשת) הכאבים של האנדו' נובעים מהתפרקות הרירית שמקורה בירידה בפרוגסטרון, ולכן הם בד"כ לפני המחזור. אבל האם הם יכולים להיות גם בעקבות עלייה באסטרדיול? או בהורמון אחר, ולפיכך להופיע אחרי המחזור ולפני הביוץ? האם טיפול הורמונלי (זריקות גונטרופינים) יכול לגרום להחמרה בכאבים ממקור אנדו'? תודה

פרוגסטרון מדכא אנדומטריוזיס, ובאנדומטריוזיס יש רמות נמוכות של פרוגסטרון. אסטרוגן מחמיר את המצב וכן שימוש בגונדוטרופינים יכול להחמיר את המצב. בברכה ד"ר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים