אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

29/01/2012 | 11:42 | מאת: מילי

בת 30, סובלת מאנדומטריוזיס.התחלתי עם אנדומטריומה אחת בשחלה (4 ס"מ) ועם הטיפולים נוצרה עוד אחת בשחלה השנייה(2 ס"מ). מחזור הזרעה שלישי, בשני המחזורים הראשוני כבר בבדיקת זקיקים הראשונה היו זקיקים גדולים והאסטרוגן היה גבוה. במחזור הזה משום מה- כבר 3 מעקבים- נשארים תקועים על גודל 14 והאסטרוגן לא עולה וזאת למרות שהיום אני כבר מזריקה פעם תשיעית (בדכ מזריקה רק 6-7 פעמים). האם שווה להמשיך אות לוותר על החודש הזה?(הרופא שלי אמר שחודש הבא IVF) מה יכול לגרום לכך? האם הטיפולים גרמו לאנדומטריומות לגדול ובעקבות כך הזקיקים לא גדלים? תודה

מילי שלום רב, אין קשר ברור בין העובדה שמזור זה לא מתקדם באופן הצפוי, ואני ממליץ לסות למצות את המחזור טיפול הנוכחי. טיפולי הפריון בהחלט יכולים לגרום להחמרת האנדומטריוזיס וכמו כן טיפולי IVF. אי לכך היה ממליץ שלפני שאת עוברת לטיפולי IVF תבצעי הערכה מלאה של האנדומטריוזיס. אנו נתקלים במקרים חוזרים בהם IVF מחמיר משמעותית את באנדומטריוזיס ועדיף היה לבצע הערכה קודם לטיפול ה- IVF. המלצתי שתפני למרפאה / רופא המתמחה בטיפול באנדומטריוזיס. אשמח לעזור בכל בעיה. בברכה ד"ר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים