US אגני ווואגינלי

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

08/06/2013 | 13:19 | מאת: איה

שלום רב, רקע - סובלת (בין היתר) מאנדומטריוזיס קשה ומפושט (רמה 4) שנותח לפני קרוב לשנתיים. מאז מצבי הולך ומחמיר ובסדרת בדיקות נתגלו שלל מרעין בישין נוספים. מאז הניתוח, במסגרתו כרת המנתח מוקד אנדומטריוזיס ברקטום, סובלת מכאבים ומדמם רקטאליים. מטופלת בוויזאבל שהפסיק את הדימומים, אך הכאבים נותרו בעיינם. לפני כשנה במהלכו של בירור פרוקטולוגי בעקבות כל שפורט לעיל נתגלה ממצא מישושי רקטאלי. סיגמואידיאוסקופיה הראתה שהכל תקין. הן הפרוקטולוג והן הגסטרואנטרולוג טוענים שמדובר בצלקת הניתוחית וכי הנגע לא נכרת כהלכה ובעקבות טיפולים הורמונאליים אף גדל. ב- US אגני וואגינאלי שעברתי לפני 3 ימים נצפה כדלהלן: "באזור האנאלי ניתן להדגים אי רציפות של הספינטר בקיר האחורי ימני, עם אקוגניות מוגברת סביב אזור האי רציפות". כמובן שהונחיתי לסור אל הפרוקטולוג בשנית. כמו כן - באזור צוואר הרחם "נצפו ציסטות נבוטיאניות בודדות קטנות". אומנם אשוב אל הפרוקטולוג ואל הרופא המטפל, אך יחד עם זאת, אהיה אסירת תודה אם ייתאפשר להסביר לי במה דברים אמורים ("מעט" בלחץ, מודאגת וכואבת). חן, חן, איה

כאמור עליך לשוב לרופא המטפל. מאידך אם מטריד אותך בציסטות נבוטיאן אז אל תדאגי כי הן חלק ממבנה צואר הרחם. בהצלחה.

16/06/2013 | 10:30 | מאת: איה

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים