היום גילו לי

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

23/05/2013 | 12:34 | מאת: סימה

אני אחרי 4 מחזורים של איקקלומין כי אין לי ביוץ (שחלות פוליציסטיות). כשהעלתי את המינון של האיקקלומין, התחלתי לדמם. הדימום נפסק אבל גילו לי היום אנדומטריומות: "רושם לאנדומטריומה בשחלה ימין 18 מ"מ" ו"רושם לאנדומטריאומה 9 מ"מ בשחלה שמאל". רחם בכיפוף אחורי ומעט נוזל באגן. האם זה נחשב "חמור"? תמיד סבלתי מכאבי מחזור, אני סובלת מכאבים בעת קיום יחסי מין ולפעמים משלשלת בעת מחזור. שנה שעברה עליתי על הרעיון שיש לי אנדומטריוזיס ונבדקתי אצל מומחה שאמר שבאותה עת לא היה ממצא מתאים. האם זה נחשב "חמור"? האם זה אומר שעדיף לי ואצטרך לעבור ניתוח לפני המשך טיפולי כניסה להריון? יש בכלל סיכויים להריון ללא IVF?? מה הולך לקרות איתי? :-(

שלום רב, הממצאים שלך על פניו לא חמורים אולם לא מספיק בדיקת אולטראסאונד ואת צריכה מלאה במרפאת אנדומטריוזיס והערכה לגבי ממצאים נוספים. לאחר סיום הערכה ניתן יהיה לומר מה חומרת המצב ומה ההמלצות המתאימות לך. את מוזמנת לפנות למרפאת אנדומטריוזיס או אלי ישירות ואשמח לעזור בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים