אנדו', טיפול דיכוי וטיפול פוריות

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

26/04/2013 | 02:34 | מאת: דנה

שלום ד"ר שינמן, עברתי לפרוסקופיה במהלכה נכרתו אנדומטריומות מהשחלה, הופרדו הדבקויות ונכרתו נגעים לרוב. מוגדרת אנדו' קשה מאוד ומפושט. סובלת מבעיות בריאות רבות נוספות. הרופא המנתח החליט על טיפול דיכוי של דקפפטיל וגלולות לחצי שנה לפחות, העניין הוא שאני אמורה להיכנס להליך שימור פוריות ומפאת גילי (40 וקצת) ולאור מגבלות החוק נראה לי שמומלץ לעשות זאת כמה שיותר מהר. האם בכלל יש מקום לטיפול הדיכוי בשלב זה ובתחשב בעובדה שההורמונים אותם אדרש להזריק בלאו הכי מלבים את האנדו'? לא יותר נכון לסיים עם טיפולי הפוריות ואז לקחת את טיפול הדיכוי? תודה רבה, דנה

על פניו את צודקת, אולם כדאי להתייעץ עם רופא הפריון שלך על תוכנית הטיפולית. לעיתים הדיכוי שקוטר עוזר בתכנון הטיפול. פני לרופא פריון להתייעצות

28/04/2013 | 09:35 | מאת: דנה

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים