כאבי בטן תחתונה

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

19/04/2013 | 14:20 | מאת: אסף

השאלה שלי לא כל כך שגרתית. עברתי שינוי מנ' לז', הוצאו כל האיברים ה"ישנים" ונבנה איבר זכרי. לא אובחנתי כאנדומטריוזיס בעבר כי לא הייתי מסוגל לבקר גינקולוגים. אבל אני חושב שהיה לי, והמנתח אמר שהיה קשה מאד להוציא את איברי המין הקודמים, והניתוח התארך מעבר לצפוי. כיום, שנים אחרי הניתוח אני חווה לאחרונה כאבי בטן תחתונה חדים באזורים שונים, בעיקר בצדדים, שמקרינים גם לרגליים שמפריעים לי לתפקד (ומתבטאים במאמץ). יש לי חיידק עקשן בשתן, אבל נראה לי שמעבר לזה יש אולי גורם נוסף שקשור לאותם איברים שהוצאו, בין השאר גם כי האנטיביוטיקה לא משפיעה על הסימפטום של כאבי בטן תחתונה. US מע' שתן וכליות תקין (אך הטכנאי לא ידע על העבר, ואפילו כתב שהערמונית תקינה). אני חי בהסתרה מוחלטת של העבר שלי כיום, ולא נוטה לספר לרופאים, אלא אם זה הכרחי. השאלה שלי היא לאיזה רופא לפנות ואיך להמשיך לבדוק את זה (בדיקת CT? של איזה אזור?), כי אני מעדיף להימנע מלבקר גיניקולוג, והמנתח שלי כבר אינו זמין. אני הולך לאורולוגים, אבל גם מי שיודע על עברי לא הציע בכלל את הכיוון הזה, שלא בתחום המומחיות שלהם. אני שואל כי עשיתי חיפושים באינטרנט על כאבי בטן תחתונה, והנושא של אנדומטריוזיס עלה ונראה ככיוון סביר (אם כי הדבר האחרון שאני מעוניין בו במצבי). בנוסף, האם ייתכן שהזיהום במערכת השתן קשור ל"שאריות" שלא הוצאו בניתוח? האם ייתכן שמה שהטכנאי חשב שהוא ערמונית זה איזשהו גוש אחר?

שלום רב, אתה מציג מצב מורכב מאד. אני מניח שבדיקה גופנית תהיה בעייתי ובספק אם תגלה אינפורמציה. מאידך אני מבין שאתה מקבל טיפול הורמונלי זכרי שבעיקרון אמור לדכא פעילות מוקדי אנדומטריוזיס אם ישנם כאלה. הייתי מתחיל לברר עם בדיקת MRI של האגן. בהמשך התייעצות במרפאת אנדומטריוזיס. אם ישנו קושי נפשי עם העניין אתה מוזמן לפנות אלי ישירות ואשמח לעזור בברכה דר שינמן

20/04/2013 | 22:04 | מאת: אסף

אני אכן מקבל טיפול הורמונלי בטסטוסטרון ושמח לשמוע שהוא מדכא פעילות מוקדי אנדומטריוזיס. אתחיל עם הבדיקה שהצעת. תודה על האכפתיות וההבנה.

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים