אדנומיוזיס

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

19/01/2013 | 11:52 | מאת: מיה

שלום רב אני בת 40 ללא לידות. 1. לפני חצי שנה נערכה לי בדיקת אולטרסאונד יסודית אצל דר ורד אייזנברג ובה נקבע שיש לי אדנומיוזיס בניגוד למה שחשבו כולם (מיומה). האם ניתן להסתמך על בדיקה זו? 2. האם יש משהוא שניתן לעשות לגבי הדימום הרב? 3. הכאב שיש לי בימי המחזור הוא בגב ( L4 L5) וברגל השמאלית וכלל לא בבטן, האם זה כאב אורטופדי ובכלל לא קשור לאדנומיוזיס? אשמח לתשובה על כל שאלה. תודה רבה

מיה שלום רב, בדיקת אולטראסאונד היא דרך טובה לאבחון, אולם אפשר גם לבצע בדיקת MRI אגן בכדי לאבחן. יש בהחלט מס טיפולים אפשריים לדימום המוגברים ולכאבים. בכדי להחליט על הטיפול הנכון יש צורך בבדיקה מלאה ומכוונת. את מוזמנת לפנות למרפאת אנדומטריוזיס או אלי ישירות ואשמח לעזור. בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים