אנדומטריוזיס?

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

20/10/2012 | 14:18 | מאת: שרית

שלום ד"ר רון אני בת 37 אם לשני ילדים, לידת וואקום בעקבותיה צניחת רחם, לידה שניה ניתוח קסרי. מזה 4 שנים מנסה להרות ללא הצלחה. לאחרונה עברתי הזרעה ראשונה שכשלה ולאחריה חל שיבוש במחזור החודשי,10 ימים לאחר ההזרעה קיבלתי מחזור ומאז במשך חודשיים כל שבועיים הופיע דימום. עברתי מס בדיקות אולטרסאונד נשלל הריון, בבדיקת האולטרסאונד שביצע הרופא שלי ראה משהו שנראה כמו פוליפ בדופן הרחם ולכן ביצעתי שתי בדיקות אולטרסאונד נוספות בהמלצתו במכשיר מקצועי בבית חולים אך נשלל פוליפ בבדיקות אלו. כיום כבר מאז ההזרעה אני סובלת בזמן המחזור מדמם מאסיבי ייותר, כאבים חזקים מאוד בזמן הביוץ בצד הימני או השמאלי לחץ חזק שרק עם כדור נורופון נרגע, כאבים ואי נוחות ברגליים ובגב עד כדי שקשה לי להתיישר כאני קמה משכיבה או ישיבה, כאבים ברום הבטן שיורדים לאחר מכן לבטן התחתונה. האם יתכן כי אי הפריון וכאבי הגב , הרגליים והדימום שנעשה רב יותר מבעבר יכולים להיות הסימן לאנדומטריוזיס? ואם כן היתכן שבדיקות האולטרסאונד אינן מוצאות זאת? בנוסף שמתי לב כי מדי פעם יש לי ריח חריף של שתן בתחתון כאילו שבורח לי השתן אך איני מרגישה בכך האם גם זה יכול להיות קשור? אודה לתשובתך.

שרית שלום, תלונתיך על פניו מתאימות לאנדומטריוזיס אבל מהירות הופעתן והפתאומיות לא כל כך מתאימות לאנדומטריוזיס. אולם אציין כי הרבה פעמים אנו מוצאים מצבים לא שגרתיים ולכן הייתי ממליץ בדיקה מלאה ומסודרת. כבר קרו מצבים שאולטראסאונד לא אבחן וגם רופאים לא אבחנו אנדומטריוזיס. לגבי השתן לא בטוח שקשור. את מוזמנת לפנות לבדיקה מסודרת ואשמח לעזור לך להבין מה מצבך. בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים