אנדומיטריוזיס ופיריון

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

04/10/2012 | 12:16 | מאת: גלית

שלום, אני בת 41 וסובלת כבר שנים רבות מאנדומיטריוזיס. נמצאת בטיפולי IVF ועברתי כבר 5 מחזורי טיפול. במחזור השני היה היריון, אך לצערי הוא הסתיים בהפסקת היריון כי לא היה דופק לעובר. יש לי נגעי אנדומיטריוזיס בדופן האחורית של הנרתיק, רחם מקובע לאחור, אגן קפוא, נגע רקטווגינלי גדול (כ-46 מ"מ) נוטה שמאלה. השחלות מוגדלות ודבוקות אחת לשניה ולאחורי הרחם. כרגע מהתייעצות עם מומחה הבנתי שמדובר בחומרה קשה של אנדומיטריוזיס, שיכול להשפיע לרעה על הצלחת IVF ואפילו ישנה המלצה לניתוח לפרסקופיה. הניתוח הוא מורכב ומסובך כי הוא יהיה כרוך קרוב לוודאי בכריתת מעי סגמנטלית וכריתה חלקית של דופן הנרתיק האחורית. התאוששות מהניתוח עד לחזרה ל-IVF יכולה לקחת כחצי שנה ולאור גילי המתקדם יכולה להקטין סיכוי להיריון לדברי הרופא. ההתלבטות היא האם לנסות עוד 1-2 מחזורי IVF או להסתכן בניתוח? רציתי לדעת מניסיונך האם ידוע לך על נשים במצבי שנכנסו להיריון ב-IVF ? מהם הסיכויים שלי?

גלית שלום רב, ללא ספק מתיאורך עולה כי דרגת האנדומטריוזיס שלך הינו חמורה. האנדומטריוזיס ללא ספק פוגע בפריון ומפריע להצלחה גם ב- IVF. מקובל כי במצבך יש לבצע ראשית ניתוח, במיוחד על רקע הכשלונות. צריך לזכור כי לא ניתן לנתק גם גילך מנושא הצלחת הפריון. אולם לעודדך, טיפלתי בנשים במצבך שהרו לאחר ניתוח ואף הריונות ספונטניים. פרט לנסיוני האישי יש גם סדרות בספרות המתארות כי הריון ספונטני או בהפרייה הוא אופציה טובה לאחר ניתוח לאנדומטריוזיס המערב מעי כולל לאחר כריתת מעי. אם את מעוניינת בייעוץ מלא ועזרה, תוכלי לפנות למרפאת אנדומטריוזיס בביח מאיר או אליי ישירות ואשמח. בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים