אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

09/02/2012 | 23:16 | מאת: רוצה כבר לדעת

שלום רב, ראשית אני מתנצלת על אורך השאלה ומודה מקרב לב על התשובה. אני סובלת מזה כ12 שנה(מקבלת ווסת ראשון) מתסמינים של כאבים חזקים בזמן ווסת,דימום מוגבר,כאבים באגן שמקרין לרגליים,בחילות וחולשה שמופיעים לסירוגין,פעילות יתר של מערכת העיכול בזמן הווסת,תכיפות בלתי מוסברת במתן שתן,כאבים בד"כ בצד הימני במהלך החודש ובפרט שמתקרב זמן הווסת ובביוץ.בנוסף כישלונות בכניסה להיריון בשנה וחודשיים האחרונים שבהם גם טופלתי באיקקלומין+פרוגינובה ללא הצלחה. לאחר כל התסמינים הללו פניתי כמובן לרופאי נשים שמהלך פניותיי ניגשתי לבירורים ובדיקות כמו כן בדיקת דם C-125 (נראה לי) שיצאה תקינה. לאחרונה ביצעתי בדיקת CT בהפניית רופא המשפחה שלי עקב כאבים ממושכים בצד ימין בבטן ושם מצאו: ציסטה דומיננטית בקוטר 2.5 ס"מ בשחלה ימנית וציסטה דומיננטית נוספת בקוטר 2 ס"מ בשחלה שמאלית(לפי בדיקת US מהיום השמאלית נעלמה באורח פלא),עוד נמצא כי הרחם לוחץ על פונדוס השלפוחית,מראה הרחבה ועיבוי דופן בצווארו,הודגמה כמות קטנה של נוזל חופשי בדוגלס. כמו שציינתי סיימתי טיפול באיקקלומין+פרוגינובה,זה היה המחזור ה7 של הטיפול,כעת הרופאה המליצה לגשת לטיפול בזריקות+הזרעה. הרופאה לא שוללת חשד לאנדומטריוזיס אך למרות זאת לא ביצעה שום בירור מעבר לבדיקת דם. מה ניתן לעשות במצב כזה מורכב? לאיזה רופא בצפון שמתמחה בנושא אתה ממליץ לגשת? מודה שוב על התשובה בשורות טובות

שלום רב,ך תלונותיך מאד מאפיינות אנדומטריוזיס על כל מאפייניו. ללא ספק את צריכה בירור שיכלול הערכה מלאה בכיוון של אנדומטריוזיס. לאחר בדיקה מכוונת לאנדומטריוזיס יתכן וניתן יהיה לאבחן את בעייתך ולומר האם יש חשד גבוה לאנדומטריוזיס או לא. בצפון הארץ ישנה מרפאה לאנדומטריוזיס בבי?ח כרמל. אם את צריכה איזו שהיא עזרה נוספת את מוזמנת לפנות אלי. בברכה דר? שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים