טיפול בחרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/03/2012 | 07:41 | מאת: אמא

לד"ר שלום רב, אובחנתי כסובלת מPD ואגורפוביה לפני כ15 שנים, מאז מטופלת בסרוקסט עם הפסקה לא הדרגתית באמצע וחזרת הסימפטומים והחמרתם- מה שהחזיר אותי לסרוקסט עד היום וכנראה עד סוף חיי. לפני כחודש בתי בת ה20 אובחנה כסובלת מחרדות אף היא. פסיכיאטר צבאי המליץ על 20 מ"ג פרוזק ו1 מג לוריוון עד שהפרוזק יתחיל להשפיע. אני מאוד מודאגת ממספר היבטים - הבנתי שעד שהגוף מתרגל לפרוזק יכולה להיות החמרה בחרדה ואף עצבנות ונדודי שינה- בתי נמצאת כרגע במצב נפשי ממש רגיש היא לא יוצאת מהבית ומסרבת להישאר לבד ואני מפחדת שהתרופה תחמיר את מצבה. - בעברי ניסיתי פעם אחת לוריוון שגרם לי לתופעות לוואי נוראיות ביניהם הזיות ניתוק מהמציאות רעד ובלבול - ברצוני לדעת האם רמוטיב יוכל לעזור לה?? (היא נורא מפחדת ומעדיפה לקחת תרופה על בסיס צמחי...) בתוד מראש

07/03/2012 | 09:06 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך אמא רמוטיב איננה תרופה לטיפול ב PD! אני מאמין שעדיף לך שתהיי אמא לביתך ולהשאיר את ההמלצות הרפואיות לרופא שרשם לה תרופות נכונות להערכתי. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה