חרדה מדיבור

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/02/2012 | 21:47 | מאת: פרנקו

ד"ר יעקוב חרמון שלום רב ! אני בחור בן 34, נשוי + 1, עובד, יש לי פחד מדיבור במצבים מסוימים, דופק לב מהיר מאד, הסמקה, חרדה, מתח, בושה וכן תחושה של "איבוד שליטה" במהלך הדיבור (במיוחד בהרצאה בפני קהל או בשיחת טלפון וכו' ...) . יצוין שדבר זה כבר מלווה אותי הרבה שנים ומפריע לי מאד באורח חיי. השאלה : האם יש טיפול תרופתי בכדי שימנע את עניין החרדה מדיבור. האם הטיפול הרפואי הוא יעיל ויפתור לי את הבעיה הנ"ל ? תודה מראש.

01/02/2012 | 23:54 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך פרנקו התמונה הקלינית שאתה מתאר הינה ?חרדה חברתית מלווה בהתקפי בעטה? מצב זה כשהוא מלווה בטיפול CBT מגיב בדכ היטב לטיפול ועל ממליץ לפנות לפסיכיאטר.

מנהל פורום פסיכיאטריה