האם סרוקסט גורם להשמנה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

30/10/2020 | 22:58 | מאת: ענבל

שלום אני בת 35 בריאה לפני חצי שנה בעקבות ocd עם הפרעת חרדה כוללת התחלתי לקחת חצי כדור של עשר מלגרם ניסתי ציפרלקס אסטו ועוד כמה תרופות שלא עזרו בחודש מרץ משקלי היה 53 כעת הוא 56 יש לציין שאני עוסקת בספורט ומקפידה על תזונה יתכן ולאחרונה אוכל מעט יותר מתוק מהרגיל, האם סרוקסט יכל לגרום להשמנה אף על פי שמדובר רק בשבועיים האחרונים? אני נוטלת סרוקסט כבר שבעה חודשים... מה הסיבות שבגללם סרוקסט משמין והאם כדאי לשקול החלפת תרופה? יש לציין שהסרוקסט שיפר מאוד את איכות חיי אבל בשום פנים ואופן אני לא מוכנה להשמין....

01/11/2020 | 18:39 | מאת: מני

אינני הרופא, רק אענה מה שידוע לי: איני יודע בקשר לסיבה לכך שהתרופה משמינה. מה שבטוח שניתן לעשות שינוי בתזונה: לאכול יותר חלבונים והרבה פחות פחמימות (למשל: נתח גבינה עד 5% שומן או קוטג עד 5% שומן, אפילו קופסה שלימה). חלבונים משביעים הרבה יותר מפחמימות ופחות משמינים, מה שגורם לפחות הצטברות שומנים ויותר שובע, וממילא ירידה הדרגתית או אפילו מהירה יחסית במשקל. באם מדובר במקרה בו אינך יכולה לעשות שינוי בתזונה מטעמים שונים, אזי שצריך לנסות תרופה חלופית שפחות משמינה, אף שלא בטוח שכדאי להחליף כי לא בטוח שקיים כדור שייטיב את מצבך יותר מהסרוקסט, באם כבר נתברר שהוא מועיל מאוד. כדור מנצח לא מחליפים. אלא אם בשל ההשמנה הוא כבר לא נחשב לכזה מנצח, שאז אכן כדאי להחליף. באופן כללי חוץ ממירו ומסרוקסט- כל שאר הכדורים לחרדה ודיכאון לא כל כך גורמים להשמנה. חלקם אפילו לא יגרמו לכך בכלל. בהצלחה והרבה בריאות, מני.

02/11/2020 | 17:19 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

תשובת מני נכונה.

מנהל פורום פסיכיאטריה