תופעות לוואי הזעת יתר וצמרמורות של אריפלי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/09/2020 | 07:41 | מאת: אריה

אני בן 39 לפני שבוע הפסקתי את כדור רספירדל והתחלתי לקחת אריפליי וייפאקס ואיני יןדע מה קרה עם הזעת יתר מטורפת וצמרמורות בגוף. נבדקה לי רמת סוכר והיתה נמוכה, האם ייתכן שזאת תופעת לוואי חולפת

לקריאה נוספת והעמקה
23/09/2020 | 09:01 | מאת: מני

לפי הידוע לי, בדרך כלל התופעות הנזכרות מעידות שהכדור אינו מתאים לך וצריך להחליפו. גם באם התופעות יחלפו, דבר שאולי אפשרי (איני יודע), אך הוא יעשה תופעות לוואי נוספות, ועצם התופעות הנזכרות מספיק נוראיות בשביל להפסיקו. זו דעתי, ונראה מה יענה הדוקטור. בהצלחה וכל טוב, מני.

23/09/2020 | 09:10 | מאת: מני

שכחתי לציין: כדאי קודם להפסיק רק את אחד הכדורים החדשים, ולראות אם אתה מגיב בסדר יחסית לכדור האחד בפני עצמו. המלצתי היא להפסיק קודם את הויפאקס, שיותר גורם את התופעות הנזכרות (ולעיתים זה מעיד על זיהום בדם שנגרם מהויפאקס, לא תמיד). באם עם האריפליי לבד לא יהיו לך את התופעות האלו, אז תדע בוודאות שזה נגרם בגלל הויפאקס, ותחליף אותו לנוגד דיכאון (או חרדה, תלוי במה אתה מטפל; לא ציינת זאת) אחר. באם אבל התופעות ימשיכו עם האריפליי לבד, אז לכאורה כדאי יהיה להפסיק גם את האריפליי ולנסות לחזור לויפאקס, ולראות אם תגיב אליו בסדר כשהוא לבדו. באם הינך יכול בכל זאת לחכות לתשובת הדוקטור, אזי עדיף: שינוי תרופתי איננו משחק, ותמיד עדיף המלצה של רופא המבין בתחום. אני כותב זאת רק באם התשובה דחופה ממש, שאז המלצתי היא לעשות כנ״ל. תצליח!

23/09/2020 | 16:31 | מאת: אריה

הייתי היום אצל עו"ס ופסיכוטראפיסטית בתחנה ולדעתה תופעות הלוואי של הריפלאי והוויפקס כתוצאה מהפסקת הרספירדל והתופעות יחלפו. לדעתה, אני נתון גם בסטרס כתוצאה ממצבו של אבי חולה אונקולוגי במצב סופני, ועלי להתאזר בסבלנות. את הרספירדל לקחתי פעם אחרונה ביום שבת והפסקתי, לדעתה יחלוף כחודש עד שאצליח לחזור לתפקוד מיני. אשמח לשמוע את דעתך בנדון ואת ד"ר חרמון.

23/09/2020 | 16:53 | מאת: אריה

זה דחוף

23/09/2020 | 20:34 | מאת: אריה

בבקשה שמישהו יעזור למה לא עונים ?אני מודאג מהמצב שלי

23/09/2020 | 23:20 | מאת: מני

סליחה רק כעת ראיתי את הודעתך. יתכן באמת שזה מהמצב המשפחתי שלך כרגע, ואולי כדאי לחכות קצת לפני הפסקה, מספר ימים בודדים. אם תוך 4-3 ימים לא יעבור, יש לדעתי להפסיק טיפול תרופתי זה, קודם רק את הויפאקס, ואם התופעות ימשיכו- רק את האריפליי ולחזור לויפאקס, ורק אם ימשיך- להפסיק את שניהם ולבקש מהרופא חלופה. יתכן שאני טועה ולא כדאי לעשות את ה״משחק״ התרופתי הזה, ולכן ממליץ (מאחר ולא ניתן לחכות למענה של ד״ר חרמון באם יתעכב) לא לשמוע ל״עצות אחיתופל״ שלי ולהתייעץ כמה שיותר מהר עם הפסיכיאטר המטפל בך, או פסיכיאטר אחר, רק שאם אתה הולך לאחר- חשוב שישמע את הסיפור המלא שלך, וכפי שהפסיכותרפיסטית שלך מכירה אותך. אם אפשר לפסיכיאטר המטפל, כמובן שעדיף.

שלום לכם ככל הפורום הינו מקום לשאלות ולא מקום לטיפול ספציפי- לשם כך צריך את הרופא המטפל והפורום איננו בא להחליף אותו. ככלל,לא מומלץ להתחיל 2 תרופות חדשות בכדי להמנע ממצבים כאלה. תופעות לואי כפי שציינת נוטות להחלש ולהעלם על כן כדאי לבודד בין התרופות ולבדוק מהיכן זה מגיע ולשקול החלפה. תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה